Броят на жертвите от наводненията в САЩ, причинени от урагана Айда,

...
Броят на жертвите от наводненията в САЩ, причинени от урагана Айда,
Коментари Харесай

Ураганът Айда взе поне 46 жертви в САЩ

Броят на жертвите от наводненията в Съединени американски щати, породени от урагана Айда, набъбнаха внезапно до 46 регистрирани смъртни случая, откакто Ню Джърси разгласи, че минимум 23 души са починали там. Губернаторът Фил Мърфи сподели за CNN, че по-голямата част от смъртните случаи са на хора, хванати в капан в транспортните си средства и " застигнати от водата ". Все още доста хора са в неопределеност. Десетки са починали в шест източни щата - Кънектикът, Мериленд, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания и Вирджиния - откакто бурята донесе невиждани превалявания в тези региони.

Броят на починалите включва щатски служител на реда в Кънектикът, който е затрит, до момента в който отговарял на сигнала на липсващ човек.

Вчера водните спасявания продължиха в няколко района, а в Ню Йорк нова работна група посещава домовете, с цел да се увери, че няма повече жертви, скрити в мазетата. В южната част на Ню Джърси пък жителите почиствали след торнадо, което опустоши домовете им.

В региона на Филаделфия някои улици са затрупани, забавяйки градските железопътни и автобусни услуги. Затворени са и обществените сгради и водачите приканват хората да работят от у дома. Спасителите се придвижват с лодки през наводнени улици във и към Филаделфия и в елементи от щата Ню Йорк, превозвайки хора от наводнени домове. Само в Пенсилвания се счита, че до момента са се случили хиляди спасявания, сподели шефът на държавното ръководство за изключителни обстановки Ранди Падфийлд.

" Има доста вреди и аз дадох ясно да се разбере, че екипът ми от FEMA (Федералната организация за ръководство при изключителни ситуации) е на място и е подготвен да даде цялата нужна помощ ", сподели президентът Джо Байдън.

В Ню Йорк незабавните служби избавиха пасажерите от спрелите влакове на метрото, като част от тях бяха блокирани за една нощ в станциите на метрото. Те са прекарали нощта на стълбите, без достъп до вода, хигиеничен възел или храна. Изчисленията сочат, че 835 души са били избавени от системата на метрото.
 
Извънредно състояние: Ню Йорк и Ню Джърси са под вода
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР